Verzekeringen

All risk verzekering

Wil je een all risk verzekering afsluiten of ben je benieuwd naar de verschillen met andere polissen? De all risk verzekering kennen we ook wel als de volledig casco verzekering, waarbij er sprake is van dekking voor praktisch alle risico’s die er bestaan. Wat dat betreft geeft ‘all risk’ op een mooie manier aan dat je het volledige risico af kunt dekken. Wil je onbezorgd gebruik maken van je auto of er thuis voor zorgen dat je meubels goed verzekerd zijn tegen eventuele schade? Je kunt dan een all risk verzekering afsluiten, waarmee je kunt rekenen op dekking bij eventuele kosten.

Begin met all risk verzekeringen vergelijken

Uiteraard is het de moeite waard om op voorhand het risico in te schatten en de all risk verzekering bijvoorbeeld te vergelijken met de beperkt casco verzekering. Heb je daadwerkelijk een volledige dekking nodig? De premie van een all risk verzekering ligt hoger dan die van de andere polissen die er beschikbaar zijn. Wat dat betreft is het verstandig om op voorhand na te gaan of de all risk verzekering inderdaad de beste keuze vormt of dat je wellicht gebruik kunt maken van een ander type dekking bij de verzekeraar.

Een all risk verzekering is verre van een goedkope autoverzekering. In tegendeel zelfs, want dit is de duurste variant van de autoverzekering. Toch is het ook bij deze autoverzekering gewoon mogelijk deze tegen een schappelijke premie af te sluiten. Wederom dienen daar weer de verzekeraars voor vergeleken te worden, want met de all risk verzekering zijn de verschillen het grootst en dus groter dan bij zowel de WA autoverzekering als de WA+ autoverzekering. Alleen al per maand kunnen tientallen euro’s worden bespaard, maar hiervoor dien je dan dus wel te kiezen voor een verzekeraar die een goedkope premie voor deze verzekering aanbiedt. In ons overzicht staan een aantal verzekeraars die voor de all risk verzekering zeer betaalbare premies aanbieden, dus deze zijn dan ook meer dan het vergelijken waard.

Wanneer kies je voor een all risk verzekering?

all-risk-verzekering-handig-bij-schadeHet kiezen voor een all risk verzekering is het meest rendabel als je hiervoor kijkt naar de leeftijd van je auto. Zolang de leeftijd hiervan onder de 4 jaar zit is het vrijwel altijd het best om voor een all risk verzekering te gaan, aangezien de waarde van je auto in die periode nog dermate weinig is gedaald dat de hoge premie van de all risk verzekering nog altijd in verhouding staat tot wat er kan worden uitgekeerd, mocht er een ongeval plaatsvinden met de auto. Auto’s die ouders zijn zijn uiteraard ook gewoon all risk te verzekeren, maar doorgaans wordt dit niet door verzekeraars aangeraden, omdat de auto dan al teveel in waarde is gezakt. Je kunt er natuurlijk mee doen wat je zelf wilt, want feit blijft wel dat de all risk verzekering een complete dekking biedt.

Wat dekt de all risk verzekering?

Een all risk verzekering dekt feitelijk alle schades waaraan je auto blootgesteld kan worden. Dit is ook de enige dekking die schade aan de auto vergoedt ontstaan na een botsing. De andere dekkingen bieden hier geen vergoeding voor. Verder zijn ook bijvoorbeeld schades die ontstaan door vandalisme en door diefstal gewoon vergoed. Voor een riante dekking is de all risk verzekering dus duidelijk zeer geschikt. De dekking van de all risk verzekeringen vergelijken lijkt dan ook overbodig te zijn, aangezien deze over het algemeen bij de verzekeraars overeenkomt.

All risk verzekering premie

De riante dekking van de all risk verzekering komt uiteraard wel met een prijs. Voor de kosten van een all risk verzekering moet je toch wel rekening houden met zo’n 40 euro per maand aan premie. Vergelijk in elk geval de verzekeraars, want sommige verzekeraars zullen nog veel duurder zijn dan dat en anderen wellicht goedkoper. Er is maar 1 manier om erachter te komen en dat is het vergelijken van autoverzekeringen.

Eigen schade vergoed

Je zorgt er met een all risk verzekering kort gezegd voor dat je ook schade die je zelf toebrengt kunt laten vergoeden. Sluit je een autoverzekering af op basis van all risk? Wanneer je zelf tegen een paaltje rijdt zal je de kosten toch bij de verzekeraar kunnen claimen, zodat je daar niet zelf voor op hoeft te draaien. Laat je binnen een glas wijn vallen over het tapijt en dien je dat te laten reinigen? Met een all risk verzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken, dit brengt geen hoge kosten met zich mee.

Wil je ervoor zorgen dat je onbezorgd door het leven kunt gaan of heb je niet de middelen om een eventuele schade zelf te vergoeden? In die gevallen is het verstandig om een all risk verzekering af te sluiten. Je zorgt er daarmee voor dat je iedere maand een vast bedrag aan premie betaalt. In ruil daarvoor zal de verzekeraar eventuele hoge kosten voor je betalen. Je kunt de pieken er wat dat betreft uit halen, al dien je er aan de andere kant rekening mee te houden dat je een relatief hoge verzekeringspremie betaalt.

All risk autoverzekering

Een goed voorbeeld van een all risk verzekering is de autoverzekering. De polis die je afsluit voor je auto kun je vormgeven op basis van een WA dekking, een beperkt casco dekking of een all risk dekking. De WA autoverzekering is voor iedereen verplicht, de andere twee varianten kun je op basis van je eigen wensen afsluiten. Met een beperkt casco dekking zorg je er bijvoorbeeld voor dat je de auto kunt verzekeren tegen diefstal en joyriding, net als tegen schade door regen of hagel. Rijd je zelf schade? Dan is er in die gevallen geen sprake van dekking.

Je kunt daarvoor gebruik maken van de all risk verzekering. Rijd je schade bij een ander en houdt ook je eigen auto daar krassen of deuken aan over? Je hebt een all risk verzekering nodig om de kosten aan je eigen auto te kunnen laten vergoeden, bij andere soorten verzekeringen dien je daar zelf voor op te draaien. Raak je tijdens het inparkeren een paaltje of rijd je de dicht langs de muur en ontstaan er krassen? Het is dan opnieuw de all risk verzekering die ervoor zorgt dat je de kosten kunt laten vergoeden en je daar zelf niet voor op hoeft te draaien.

All risk inboedelverzekering

Daarnaast kun je een all risk verzekering afsluiten voor je inboedel of voor je aansprakelijkheid. Wil je voorkomen dat je kosten dient te maken op het moment dat er een keer wat over het tapijt gaat of wanneer je thuis iets omstoot? De reguliere aansprakelijkheidsverzekering dekt alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt, bij schade in huis is er geen sprake van dekking. Wat dat betreft kun je die verzekering vooral gebruiken om te voorkomen dat je bij anderen hoge kosten dient te vergoeden, de all risk verzekering zorgt ervoor dat je zelf niet met hoge kosten te maken krijgt.

De all risk verzekering voor de aansprakelijkheid zorgt er wat dat betreft voor dat je zonder zorgen met je kinderen op visite kunt gaan en dat je ze tevens thuis zonder problemen kunt laten spelen. Gaat er een keer wat om of ontstaat er op een andere manier schade? Dankzij de all risk verzekering kun je die kosten gewoon laten vergoeden door de verzekeraar, eventueel na de inspectie door een specialist. De premie voor een all risk verzekering voor de aansprakelijkheid bedraagt slechts enkele euro’s per maand, waardoor het de moeite waard is om die goedkope verzekering af te sluiten.

Andere all risk verzekeringen

Er zijn daarnaast nog een aantal andere all risk verzekeringen beschikbaar. Wil je bijvoorbeeld motor gaan rijden en zoek je naar een goede dekking, om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan? Het is ook in die gevallen mogelijk om een all risk verzekering af te sluiten, net als wanneer je met de caravan of de boot op pad wilt gaan. Je dekt schade aan je eigendommen, wanneer je die zelf toebrengt. Het is uiteraard van belang dat je de schade niet bewust toebrengt. Kan de verzekeraar aantonen dat je de schade expres hebt veroorzaakt of dat je niet voorzichtig genoeg bent geweest? Houd er dan rekening mee dat de all risk verzekering niet uit zal keren, je dient dan alsnog zelf voor de kosten op te draaien.

Je kunt online all risk verzekeringen met elkaar vergelijken, om na te gaan waar je daar voor een lage premie gebruik van kunt maken. Kijk goed naar eventuele beperkingen met betrekking tot de maximale uitkering of naar eventuele uitsluitingen. Op die manier zorg je ervoor dat je online een goede all risk verzekering af kunt sluiten, waar je bovendien een scherpe premie bij de verzekeraar voor betaalt.

You Might Also Like