Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is een verplichte verzekering indien je een auto hebt en je hiermee de openbare weg op wilt. Een autoverzekering is geen goedkope verzekering en dat betekent dat een autoverzekering vergelijken des te belangrijker om uiteindelijk een goedkope verzekering over te houden. Hieronder zie je enkele belangrijke voorwaarden van de verzekeraars. Zo kun je onder andere zien of er sprake is van eigen risico en kun je zien wat de maximale no-claim korting per verzekeraar is die je kunt opbouwen en kun je dus een begin maken met de autoverzekering vergelijken.

Autoverzekering vergelijken voor goedkope premie

Om een goedkope premie te kunnen betalen voor je autoverzekering is de autoverzekering vergelijken zeer belangrijk. De autoverzekering is namelijk een verzekering waarbij de premies enorm kunnen verschillen per verzekeraar en een autoverzekering vergelijken zal dit ook zonder meer uit gaan wijzen. Overigens is het naast het kijken voor een goedkope premie voor je autoverzekering wel belangrijk dat je hierbij ook een passende dekking kiest voor je auto. Een dekking kiezen die bij je auto past is eigenlijk de eerste stap bij een autoverzekering vergelijken en pas daarna ga je kijken waar je voor de dekking van je keuze een lage premie kunt gaan betalen.

Dekking autoverzekering vergelijken

Bij een autoverzekering vergelijken kun je uit meerdere dekkingen kiezen. Het is eerst zaak de juiste dekking te kiezen om vervolgens pas de premies van de verzekeraars te gaan vergelijken. De eerste dekking is de WA dekking. Dit is de aansprakelijkheidsdekking van de autoverzekering en deze is verplicht om te hebben. Veroorzaak je schade, dan vergoedt je verzekeraar de schade van je tegenpartij. Dat is bij deze dekking ook de enige schade die zal worden vergoed. Mocht je ook schade aan je eigen voertuig gedekt willen hebben, dan kies je bij de autoverzekering vergelijken ofwel voor WA beperkt casco ofwel voor WA volledig casco. WA beperkt casco is de dekking waarbij schade aan je eigen auto wordt vergoed, maar in beperkte mate. Schade ontstaan door een botsing valt niet onder de dekking en datzelfde geldt voor schade door vandalisme. Andere schades als schade door diefstal of door brand zijn dan weer wel meeverzekerd. De laatste dekking, de WA volledig casco dekking, voorziet ook dekking in de situaties die niet onder de WA beperkt casco dekking. Het is dus de meest complete dekking van allemaal en deze wordt dan ook altijd voor vrij nieuwe of nieuwe auto’s aangeraden. Bij een wat oudere auto wordt veelal bij een autoverzekering vergelijken gekozen voor WA beperkt casco of gewoon WA.

Nieuwwaarde regeling autoverzekering

autoverzekering-vergelijkenKies je voor een verzekeraar met de nieuwwaarde regeling, dan is het mogelijk hiervan gebruik te maken om ervoor te zorgen dat je de aankoopwaarde van je auto ontvangt indien je een total loss schade met je auto hebt of dat deze wordt gestolen. Je ziet in het overzicht staan hoe lang een nieuwwaarde regeling duurt. Wil je van deze regeling gebruik gaan maken, dan is het verstandiger te kiezen voor een verzekeraar die de nieuwwaarde regeling aanbiedt voor een periode van 3 jaar dan voor 1 jaar en je kunt dit dus bij de autoverzekering vergelijken gaan bekijken.

Eigen risico

Het eigen risico van de autoverzekering houdt in dat dit bedrag door jou zelf betaald dient te worden bij een schade. Zoals je echter kunt zien wordt het eigen risico door vrijwel geen enkele verzekeraar toegepast, dus dat is gunstig. Ga je dus een autoverzekering vergelijken, maar ben je niet voor het eigen risico, dan blijven er dus nog genoeg verzekeraars over om uit te kiezen.