Verzekeringen

AVP verzekering

Een AVP verzekering is een verzekering voor de aansprakelijkheid. De afkorting betekent Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren. Dit is dus voor jou als consument. Mocht je een aansprakelijkheidsverzekering willen afsluiten voor een bedrijf, dan kun je je beroepen op de AVB (Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven). Omdat het hier om een aansprakelijkheidverzekering voor particulieren gaat hebben we het dus over de AVP verzekering. Er worden meerdere benamingen gebruikt voor deze verzekering, want zo bedoeld men met een WA verzekering vaak ook de AVP verzekering.

Klik hier om aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken

Waarom kiezen voor AVP verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is eigenlijk een verzekering die je afsluit uit voorzorg. Er zijn genoeg mensen die een dergelijke verzekering hebben afgesloten en in alle tijd dat de verzekering loopt hier nog nooit aanspraak op hebben hoeven doen. Anderen zijn minder fortuinlijk en moeten wel eens aanspraak op hun AVP verzekering doen. En bij aansprakelijkheid voor schade ben je absoluut blij dat je de verzekering hebt. Afhankelijk van wat er stuk is kunnen schades duur uitpakken. Een AVP verzekering dekt de meeste schades en dat slechts voor een kleine maandelijkse bijdrage.

AVP verzekering verzekert het hele gezin

avp-verzekering-voor-het-gezinJe bent er zelf baas van wie je wilt verzekeren. Verzeker je je hele gezin of verzeker je alleen maar jezelf? Als je een alleenstaande bent is het uiteraard makkelijk, want dan ben je ook de enige die je kunt verzekeren met de AVP verzekering. Heb je echter ook een of meerdere inwonende kinderen, dan kun je deze ook in de AVP verzekering opnemen. Dit is absoluut het meest ideale om te doen. Woon je met een partner en met kinderen, dan neem je dus iedereen in de AVP verzekering op. Je bent dit niet verplicht om te doen, maar eigenlijk heb je geen enkele reden om het niet te doen. Vandaar dus ook dat we zeggen dat wanneer je in de situatie zit waarin je met meerdere mensen onder een dak woont je deze mensen ook het best kunt verzekeren. Op de premie zal het namelijk slechts een zeer kleine invloed hebben.

Kosten premie AVP verzekering

Als een verzekeraar je een AVP verzekering aanbiedt voor een alleenstaande van bijvoorbeeld een premie van 3 euro per maand kun je erop rekenen dat wanneer hier ook partner en kinderen bij worden gevoegd de premie zo rond de 5 euro per maand zal liggen. Dit blijft dus nog altijd een zeer schappelijk bedrag. Zo weinig scheelt het eigenlijk bij alle verzekeraars en dus kun je maar beter je hele gezin (als dit op jou van toepassing is) verzekeren met deze verzekering. Op premie vergelijken zal bij de AVP verzekering geen schokkende verschillen teweeg brengen. Verzekeraars vergelijken op de voorwaarden die ze voor de verzekering aanbieden lijkt dan ook meer aan de orde te zijn.

Vergelijk hier de AVP verzekering en andere woonverzekeringen

You Might Also Like