Verzekeringen

Goedkoopste inboedelverzekering

Je kunt een goedkope inboedelverzekering afsluiten als ook de waarde van je inboedel laag ligt. De waarde van je inboedel en de hoogte van de premie liggen namelijk in verhouding met elkaar en een hoge waarde van je inboedel staat dan ook gelijk aan een hogere premie. Nu kun je natuurlijk denk dat door aan te geven dat je inboedel een lagere waarde heeft dan dit in werkelijkheid het geval is dat je hiermee dus ook je premie kan drukken en daardoor een goedkopere inboedelverzekering overhoudt. Deze gedachte klopt inderdaad wel, maar erg slim is deze zeker niet. Het probleem zit hem dan namelijk in de situatie waarin er dus wel een keer schade aan je inboedel ontstaat, bijvoorbeeld door brand, en je dus een schadeclaim in moet dienen bij je verzekeraar. Zij kijken op dat moment naar de waarde van de inboedel die je zelf hebt aangegeven bij het afsluiten van je inboedelverzekering en dat betekent dus ook dat een verzekeraar nooit meer aan je zal uitkeren dan de waarde die jij hebt opgegeven. Op dat moment zou je dan volgens bovenstaand voorbeeld minder uitgekeerd krijgen dan wat je inboedel echt waard was en dat kan niet de bedoeling zijn.

Klik hier om inboedelverzekeringen te vergelijken

Probeer bij het berekenen van de inboedelverzekering dus altijd een zo goed mogelijke schatting van de waarde van je inboedel te maken. Pas dan ga je eigenlijk kijken naar de verzekeraar die de goedkoopste inboedelverzekering aanbiedt. Je hebt ook best kans dat een goedkope inboedelverzekering goedkoper kan worden door direct bij diezelfde verzekeraar ook de opstalverzekering af te sluiten en wellicht ook direct de aansprakelijkheidsverzekering. Dit natuurlijk omdat het allemaal woonverzekeringen zijn. Een verzekeraar zou je op zo’n moment een goed aanbod kunnen doen voor een combinatie aanbieding. Dit kan al blijken uit een berekening, maar je zou hier een verzekeraar ook voor kunnen benaderen of dit mogelijk is. Dit hoort ook bij verzekeringen vergelijken, want uiteindelijk draait het altijd om een zo goedkoop mogelijke verzekering die voorziet in de juiste dekking.

Verzekeraars goedkoopste inboedelverzekering

Je ziet in ons overzicht een aantal uitstekende verzekeraars staan. Deze verzekeraars bieden voor alle woonverzekeringen goede premies en ook goede dekking. Je kunt nu woonverzekeringen vergelijken en direct de premies berekenen van de inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en opstalverzekering.

You Might Also Like