Verzekeringen

Goedkoopste zorgverzekering

goedkope-zorgverzekering-kiezen1Een zorgverzekering is niet alleen een belangrijke verzekering, maar daarnaast heb je niet eens de keuze of je wel of niet voor deze verzekering kiest, want iedereen die in Nederland woonachtig is en 18 jaar of ouder is dient er eentje te hebben afgesloten. Het is dus niet de vraag of je een zorgverzekering gaat afsluiten, maar vooral de vraag welke zorgverzekering je gaat afsluiten. Soms is de goedkoopste zorgverzekering en dus ook de minst uitgebreide zorgverzekering voldoende, maar lang niet altijd zal dit het geval zijn. Er zijn namelijk nogal wat mensen die met een basis zorgverzekering niet zullen toekomen, omdat zij naast deze zorg ook nog andere meer specifieke zorg nodig hebben. In zo’n geval moet de zorgverzekering dus uitgebreid worden en dat houdt ook in dat deze duurder wordt.

Klik hier om zorgverzekeringen te gaan vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering zal hoe dan ook een basisverzekering betreffen, maar het is belangrijk om te weten dat lang niet alle basisverzekeringen er hetzelfde uitzien bij de verzekeringsmaatschappijen. Zou je bijvoorbeeld voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen bij een partij die zich specifiek toespitst op zorgverzekeringen voor studenten, dan zal deze er inhoudelijk een heel stuk anders uitzien dan een zorgverzekering waarbij dit niet het geval is, de zorgverzekering die dus voor iedereen af te sluiten valt. De kosten die de goedkoopste zorgverzekering voor studenten met zich meebrengt zullen ook vaak een stukje lager komen te liggen dan die van de goedkoopste zorgverzekering die voor iedereen af valt te sluiten. Dit heeft er mee te maken dat de samenstelling er van elkaar verschilt en als student kunnen dergelijke zorgverzekeringen die zich op deze doelgroep richten erg interessant, en met name ook erg goedkoop zijn.

Waaruit bestaat de goedkoopste zorgverzekering?

Als de goedkoopste zorgverzekering hetgeen is waar je in geïnteresseerd bent kies je gewoon voor een basisverzekering. Basisverzekeringen zijn er bij alle verzekeraars hetzelfde uit en bevatten niet meer zorg dan de zorg waar volgens de regering iedereen van voorzien zou moeten zijn. Vanzelfsprekend betaal je dus voor deze zorgverzekering ook het minste en bent je dus het goedkoopst uit. Om je zorgverzekering vervolgens nog goedkoper te maken dan deze eigenlijk al is met enkel een basisverzekering kun je kiezen voor een verhoogd eigen risico. We leggen zo uit wat dit is, maar als je aan een basisverzekering genoeg hebt zul je vast niet veel zorg nodig hebben. Anders is het immers niet erg slim om met een basisverzekering genoegen te nemen. Iedereen heeft bij de zorgverzekering te maken met eigen risico en dit is een vastgesteld bedrag. Wat echter ook kan is deze zelf verhogen, waardoor deze ruim 2 keer zo hoog is als normaal. Pas hier echter wel goed mee op, want in het slechtste geval en bij hoge medische kosten betekent dit dus ook dat je zelf flink de portemonnee zult moeten trekken. Dit is dan ook enkel interessant op het moment dat er weinig tot geen medische kosten te verwachten zijn, maar dit kan vooraf nog best lastig in te schatten zijn.

Verhogen eigen risico voor goedkope zorgverzekering

Het verhogen van het eigen risico op vrijwillige basis is nooit geheel zonder risico, want je kunt niet in de toekomst kijken en wellicht moet het eigen risico dus wel worden aangesproken in de loop van het kalenderjaar. In elk geval is het wel zo dat je door middel van een hoog eigen risico een goedkopere zorgverzekering overhoudt. Deze goedkope zorgverzekering kan tot meer dan 10 euro goedkoper zijn dan een basisverzekering met het standaard eigen risico en dus kan het wel degelijk het overwegen waard zijn dit te doen. Houd natuurlijk wel goed rekening met je gezondheid, want als deze niet 100% is valt het over het algemeen toch niet aan te raden om het eigen risico te gaan verhogen.

Je kunt zorgverzekeringen vergelijken om de mogelijkheden te zien en om te zien wat bijvoorbeeld het verhogen van het eigen risico voor invloed heeft op de premie en hoe je op die manier een goedkope zorgverzekering voor jezelf kunt creëren. Kiezen voor het hoogst mogelijke eigen risico betekent vrijwel altijd dat je dan een goedkope zorgverzekering over kunt houden. Of dit dan ook daadwerkelijk de goedkoopste zorgverzekering is zal moeten blijken als je uiteindelijk hebt vergeleken. Het is bij alle verzekeringsmaatschappijen mogelijk om het eigen risico te verhogen om op die manier als het ware een soort van korting te krijgen op de te betalen premie. Wanneer je enkel naar de premie kijkt en dus echt de goedkoopste zorgverzekering wilt kunnen afsluiten, dan kun je er middels het eigen risico dus voor gaan zorgen dat je dit inderdaad voor elkaar kunt krijgen en een zeer goedkope premie kunt bedingen.

Goedkoopste zorgverzekering met aanvullende dekking

Ondanks dat je wellicht je basisverzekering voor de zorg aan wilt gaan vullen met een extra dekking of zelfs meerdere dekkingen zal er nog altijd de mogelijkheid tot het afsluiten van een goedkope zorgverzekering bestaan. Natuurlijk is het zo dat deze lang niet zo goedkoop zal zijn als wanneer je voor een basisverzekering voor de zorg kiest, maar ook als je voor aanvullende verzekeringen kiest is het belangrijk om op zoek te blijven gaan naar de goedkoopste zorgverzekering, die uiteraard wel gewoon de volledige dekking aan kan bieden zoals je die voor je ziet. Zeker bij aanvullende dekkingen zijn de verschillen groot en het is dan ook waarschijnlijk dat er maar een handvol verzekeringsmaatschappijen ook daadwerkelijk de specifieke aanvullende verzekering aanbieden zoals je die zelf graag wilt zien. Dit maakt het vergelijken natuurlijk veel eenvoudiger en van de groep verzekeringsmaatschappijen die er dan nog over zijn kun je vaak eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering eruit pikken. Met alleen het feit dat je nu de goedkoopste zorgverzekering hebt weten te vinden ben je er nog niet, want daarnaast zou je ook de voorwaarden eigenlijk nog eens globaal moeten doornemen.

Overstap regelen naar andere zorgverzekeraar

Heb je de goedkoopste zorgverzekering gevonden en is dit niet bij de verzekeringsmaatschappij waar je je verzekering momenteel onder hebt gebracht? In dat geval lijkt het een logische stap te zijn om een overstap te gaan regelen naar de partij die dan wel de goedkoopste zorgverzekering weet aan te bieden. Dit kun je tijdens de overstapperiode van de zorgverzekering eenvoudig doen en zonder dat je ooit zonder dekking komt te zitten, aangezien er sprake zal zijn van een goede overlapping van de oude naar de nieuwe zorgverzekering. Het is altijd aan te raden om de overstap te gaan regelen voordat het nieuwe kalenderjaar ingaat. Dit zou ook goed moeten kunnen lukken, want alle premies van de verzekeringsmaatschappijen zijn vaak al begin november bekend en dan weet je dus ook wie er de goedkoopste zorgverzekering heeft.

You Might Also Like