Verzekeringen

Goedkope autoverzekering

vrouw-in-autoIedereen voldoet aan de verplichting een auto te verzekeren, indien de auto in kwestie ook daadwerkelijk op de openbare weg komt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen op zoek zijn naar een goedkope autoverzekering. Want het feit dat een autoverzekering verplicht is wilt natuurlijk nog niet zeggen dat je hier ook veel geld aan hoeft uit te geven. In tegendeel zelfs, want een autoverzekering kan wel degelijk goedkoop zijn. Het probleem zit hem echter wel in het feit dat een goedkope autoverzekering ook gepaard gaat met een lage dekking, namelijk de aansprakelijkheidsdekking. Bij autoverzekeringen vergelijken zal ook naar voren komen dat de verschillen in de kosten van de premie bij verschillende dekkingen aardig groot kan zijn. Kies je dus voor een ruimere dekking dan de aansprakelijkheidsdekking (ook wel WA dekking genoemd), dan betaal je ook direct een stuk meer en is het in mindere mate mogelijk een goedkope autoverzekering te vinden.

Vergelijk en vind de goedkoopste autoverzekeringen

WA dekking biedt goedkoopste autoverzekering

De WA dekking is dus de dekking die je voor je autoverzekering zou moeten afsluiten indien je graag de goedkoopste autoverzekering wilt hebben. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van de WA dekking? De WA dekking biedt weinig dekking. De enige dekking die je namelijk van de WA dekking kunt verwachten is op het moment dat je bijvoorbeeld achterop een andere auto rijdt (achterop rijdende partij is aansprakelijk). De schade wordt vervolgens geclaimd bij je verzekeraar en de tegenpartij wordt schadeloos gesteld. Het maakt niet uit of je zelf ook schade hebt, want hiervoor biedt de WA dekking dus geen schade. Vandaar ook dat dit dus een goedkope autoverzekering is, want de te vergoeden schade is zeer beperkt. Eigen schades tellen in elk geval nooit mee, want hierdoor is een ruimere (en dus duurdere) dekking helaas noodzakelijk.

Wat kost een goedkope autoverzekering?

Ga je verzekeringen vergelijken, dan zie je dat een WA dekking al voor iets meer dan 10 euro te vinden is bij enkele verzekeraars. De WA dekking zit bij iedere verzekeraar hetzelfde in elkaar en dat betekent dus dat je weinig verschillen zult zien. De verschillen die er wel zijn zitten voornamelijk in de voorwaarden van een verzekeraar, bijvoorbeeld omtrent overstappen en opzeggen van de autoverzekering. Hierop zou je de goedkope autoverzekeringen dus nog even kunnen vergelijken voor een compleet beeld.

You Might Also Like