Verzekeringen

Goedkope reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die in de categorie van goedkope verzekeringen valt. Een reisverzekering kun je namelijk al hebben voor een premie vanaf 1 euro per maand. Er zit hierbij nog wel verschil tussen de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Deze verzekeringen vergelijken met elkaar is simpel. Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die enkel op de data geldt waarop je op reis bent. Je kunt je dan ook voorstellen dat dit de goedkoopste reisverzekering oplevert. Niet meer dan 1 keer per jaar op reis gaan levert over het algemeen de kortlopende reisverzekering als goedkoopste reisverzekering op. De doorlopende reisverzekering is een onafgebroken reisverzekering die dan ook continue door zal lopen. De periode hiervoor is een jaar.

Klik hier om reisverzekeringen te vergelijken

Wellicht denk je in eerste instantie dat een doorlopende reisverzekering niet zo heel veel zin zal hebben, omdat je maar 1 keer per jaar op reis gaat. De kortlopende reisverzekering zal eerder tot een goedkope reisverzekering, dus waarschijnlijk zal dan ook in eerste instantie daar je voorkeur naar uit gaan. Toch zou de doorlopende reisverzekering wel eens de beste keuze kunnen zijn, want alhoewel je bijvoorbeeld maar 1 keer per jaar op vakantie gaat kan het heel goed zou zijn dat je hier en daar wel eens een weekendje weg gaat. Als dat inderdaad het geval is, weet dan dat je met een kortlopende reisverzekering geen dekking kunt genieten op dat moment, terwijl dat met een doorlopende reisverzekering juist wel aan de orde is. Ga je naar een goedkope reisverzekering op zoek, ga dan dus eerst goed na voor welke van de 2 varianten je gaat kiezen.

Kosten goedkoopste doorlopende reisverzekering

goedkoopste-reisverzekering-afbeelding1Waar we al aangaven dat een kortlopende reisverzekering al vanaf 1 euro per maand beschikbaar is doet de doorlopende reisverzekering daar bij een aantal verzekeraars maar heel weinig voor onder. Dit kun je zien in ons overzicht door de link onderaan dit artikel te volgen. Veel verzekeraars zitten met hun premie voor de doorlopende reisverzekering zo rond de 2  euro per maand of zelfs nog hieronder. Dit kan het dus ook heel aantrekkelijk maken voor de doorlopende reisverzekering te kiezen. In elk geval kun je eenvoudig de verzekeraars vergelijken op hun premies en ook op de dekking die ze je kunnen bieden.

Of je ook per se voor de goedkoopste reisverzekering moet gaan kiezen beslis je natuurlijk helemaal zelf. Naast de goedkope premies zou je bijvoorbeeld ook kunnen letten op de dekking voor je bagage en tot hoeveel deze maximaal is verzekerd. In plaats van voor een goedkope reisverzekering te kiezen zou je dan bijvoorbeeld kunnen beslissen om iets meer premie te gaan betalen per maand om uiteindelijk ook een hogere dekking voor je bagage te hebben. Ook als je interesse mocht hebben in extra dekkingen speelt de premie wellicht in mindere mate een rol en kijk je naast de goedkope reisverzekeringen dus ook naar de meest geschikte dekkingen voor jouw specifieke situatie.

Kwaliteit goedkope reisverzekering af te lezen aan premie?

In het geval van verzekeringen is het absoluut niet altijd zo dat goedkoop duurkoop is. Sterker nog, de goedkope reisverzekeringen worden je aangeboden door zeer ervaren en betrouwbare verzekeraars, dus er is geen reden om je hierover zorgen te gaan maken. Uiteraard dien je jezelf er wel van de verzekeren dat de goedkope reisverzekering waarvoor je kiest ook voorziet in wat je zoekt. Dit houdt dus in dat de dekking wel aansluit op de reis die je gaat maken. In de voorwaarden kun je dan vervolgens de inhoud lezen die slaat op de reisverzekering. Hier staat onder andere in vermeld wat de procedure is bij geleden schade. Het is dus wel belangrijk dat je hier goed van op de hoogte bent.

Het is belangrijk om na te gaan of het afsluiten van de standaard reisverzekering volstaat of je dat je je reisverzekering beter uit kunt gaan breiden met een aanvullende dekking of zelfs meerdere dekkingen. Om verzekeraars standaard meerdere mogelijkheden hiertoe aanbieden kan het zeker interessant zijn op deze op z’n minst even door te nemen, om op die manier te bekijken of ze van toegevoegde waarde voor je goedkope reisverzekering kunnen zijn of dat de basisdekking van je goedkope reisverzekering zal volstaan.

Direct reisverzekeringen vergelijken? Klik dan hier

Goedkope reisverzekering met aanvullende dekking

Ondanks dat je waarschijnlijk een goedkope reisverzekering wilt kunnen afsluiten kan het geen kwaad ook de aanvullende dekkingen die er bij een reisverzekering afgesloten kunnen worden onder de loep te nemen. Er zijn diverse aanvullende dekkingen waar je bij verzekeraars uit kunt gaan kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de aanvullende dekking voor wintersport, maar ook kun je bij diverse verzekeraars bijvoorbeeld kiezen voor automobilistenhulp. Verder is er vaak ook nog de dekking voor geneeskundige kosten en voor overlijden en blijvende invaliditeit. Door voor een of meerdere aanvullende dekkingen te kiezen zal je goedkope reisverzekering vanzelfsprekend wel een wat duurdere premie op gaan leveren, maar aan de andere kant maak je natuurlijk ook weer gebruik van een meer uitgebreide dekking. Zelfs met aanvullende dekkingen bij je verzekering kun je nog altijd prima zorgen voor een goedkope reisverzekering. Kijk goed waar je nou precies op kunt rekenen bij de verschillende aanvullende dekkingen om er zeker van te zijn dat ze ook daadwerkelijk op jou van toepassing zullen zijn, want als dit niet het geval is, is dit natuurlijk erg zonde van je goedkope reisverzekering.

Goedkope reisverzekering met annuleringsverzekering

Je kunt bij een goedkope reisverzekering ook kiezen om deze uit te breiden met een annuleringsverzekering. Dit is verder geen vereiste, maar met een annuleringsverzekering zorg je er wel voor dat je niet al je geld kwijt bent indien je onverhoopt toch je reis niet kunt gaan maken. Uiteraard kun je, als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, niet zomaar je reis gaan annuleren en verwachten dat je je geld terug krijgt, want je dient hier namelijk wel een legitieme reden voor te hebben. Als je een annuleringsverzekering bij je goedkope reisverzekering af gaat sluiten, dan kun je zowel kiezen voor een doorlopende als een kortlopende annuleringsverzekering. Voor welke je kiest laat je dan het beste afhangen van het type reisverzekering, zodat beide verzekeringen allebei doorlopend of juist kortlopend zijn. De annuleringsverzekering staat verder qua premie wel los van je goedkope reisverzekering.

You Might Also Like