Verzekeringen

Opstalverzekering vergelijken

Een opstalverzekering is een zeer belangrijke verzekering indien je een koopwoning hebt. Als je al een koopwoning hebt is de kans groot dat je ook al een opstalverzekering hebt afgesloten, want over het algemeen wordt dit je wel verplicht door de hypotheekverstrekker bij het afsluiten van je hypotheek. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het zeker tijd om dan alsnog een opstalverzekering te gaan afsluiten. Een opstalverzekering biedt namelijk dekking tegen schade die kan ontstaan aan je woning. Er zijn verschillende manieren waarop er schade aan je woning kan ontstaan, maar een daarvan is bijvoorbeeld door brand.

Waarom is een opstalverzekering vaak verplicht bij hypotheek?

De reden dat een opstalverzekering doorgaans verplicht wordt gesteld om af te sluiten bij het verkrijgen van een hypotheek is omdat je woning het onderpand is van de hypotheek die je hebt afgesloten. Vandaar dus ook dat een hypotheekverstrekker het jou kan verplicht om deze verzekering te gaan afsluiten.

Opstalverzekering vergelijken voor welk verzekerd bedrag?

opstal-verzekerenNet als bij de inboedelverzekering is het ook bij de opstalverzekering zo dat je de de verzekering afsluit voor een bepaalde waarde. Bij de inboedelverzekering is dit natuurlijk de waarde van je inboedel en bij een opstalverzekering zal dit dus de waarde van je opstal zijn. Maar hoe bepaal je nou wat je opstal waard is? De waarde die je bij een opstalverzekering op moet geven is de waarde van de woning als deze in zijn geheel opnieuw moet worden opgebouwd. Dit is namelijk ook de maximale schade die aan je woning kan ontstaan, dat deze in zijn geheel verwoest is. Deze waarde is dus ontzettend belangrijk en het laatste wat je dan natuurlijk wilt is dat de waarde waarvoor je de opstalverzekering afsluit niet overeenkomt met de werkelijke kosten die eventueel gemaakt zullen moeten worden bij heropbouw van je woning. Zelf zomaar een bedrag invullen bij de opstalverzekering en deze dan vervolgens gaan afsluiten is dus niet handig. Raadpleeg voor de opstalverzekering dan ook een deskundige die je hierin kan bijstaan. Uiteraard zijn verzekeraars je maar wat graag van dienst.

Voor het vergelijken van woonverzekeringen kun je bij ons overzicht terecht. Je kunt dan direct beginnen met het berekenen van de premies voor de diverse woonverzekeringen.

You Might Also Like