Verzekeringen

Reisverzekering afsluiten

Nadat je reisverzekeringen hebt vergeleken is het tijd om je reisverzekering af te gaan sluiten. Het afsluiten van je reisverzekering kun je volledig online doen via de verzekeraar waarbij je dit wilt gaan doen. Eigenlijk wijzen de stappen die je moet nemen voor het afsluiten van de reisverzekering zich vanzelf op de website van je verzekeraar.

Klik hier om reisverzekeringen te vergelijken

Reisverzekering afsluiten – Klopt je dekking?

Een goedkope reisverzekering is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is het dat de dekking van je reisverzekering klopt. Een standaard reisverzekering zonder extra dekkingen is erop gericht om dekking te bieden bij een ‘normale reis’. Ga je gewoon op een zonvakantie of iets dergelijks, dan zal zo’n dekking veelal volstaan. Anders wordt het bij wintersport bijvoorbeeld, waarbij risico’s op ongevallen vele malen hoger liggen. Je bent immers actief bezig en met skiën, snowboarden of langlaufen kan er ook van alles misgaan. Extra dekking is in zulke situaties dan ook wel gewenst. Ga dus bij jezelf na wat de risico’s zijn die je zou kunnen lopen en kijk in hoeverre je je hiervoor aanvullend kunt verzekeren.

Geef aan wanneer de reisverzekering moet ingaan

Bij een reisverzekering afsluiten geef je zelf aan wanneer je wilt dat de verzekering ingaat. Sluit je een kortlopende reisverzekering af, dan geef je de datum op dat je op reis gaat en dat je weer terugkeert. Enkel op die data zal de reisverzekering dan geldig zijn.

Betaal premie reisverzekering vooruit

Een doorlopende reisverzekering wordt voor een jaar afgesloten. Gezien het feit dat de premie laag ligt voor een reisverzekering kun je er bij het afsluiten hiervan voor kiezen de premie alvast vooruit te betalen voor een geheel jaar. Hiermee zul je in veel gevallen de premie nog goedkoper maken dan deze al is en krijg je vaak een korting. Juist omdat de premie van de reisverzekering laag ligt is het voor veel mensen dus ook makkelijk om het op die manier te doen. Uiteraard is het alleen zinvol om te doen als er ook korting wordt gegeven bij deze optie. Anders kun je net zo makkelijk je reisverzekering afsluiten met een maandelijks te betalen premie.

Reisverzekering afsluiten en overstappen

vliegreisMisschien dat je al een reisverzekering hebt maar hier om de een of andere reden niet helemaal tevreden over bent. Dit kan te maken hebben met dekking, maar natuurlijk ook met premie. In zo’n geval wil je natuurlijk overstappen. Zoals je in ons overzicht met verzekeraars van reisverzekeringen kunt zien bieden een aantal goedkope verzekeraars de overstaphulp. Dit houdt dus in dat zij jou gaan helpen met het overstappen van de verzekeraar bij wie je nu je reisverzekering hebt lopen naar hun reisverzekering. Op die manier wordt een reisverzekering afsluiten en overstappen je dus heel gemakkelijk gemaakt. Uiteraard heeft de verzekeraar in kwestie hier zelf ook baat bij om het je makkelijk te maken, maar jij zelf hebt er natuurlijk ook baat bij indien je overstapt naar een betere reisverzekering. Een reisverzekering afsluiten wordt dus erg laagdrempelig gemaakt.

You Might Also Like