Woonverzekering vergelijken

De woonverzekering is een verzekering die in totaal 3 verzekeringen omvat. Hierbij gaat het om de inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en de opstalverzekering. Je kunt deze 3 verzekeringen zowel tezamen als ook apart van elkaar afsluiten. Over het algemeen zul je bij verzekeraars zoals ING bij het berekenen van de premie de gegevens in moeten vullen voor alle 3 de verzekeringen en bij het berekenen van de premie kun je dan zelf aangeven in welke verzekering(en) je geïnteresseerd bent en zo dus de woonverzekering vergelijken.

Het kan gunstig zijn meerdere woonverzekeringen ineens af te sluiten om zo geld te besparen, maar hiervoor zou je dus even moeten kijken wat de verzekeringen afzonderlijk van elkaar kosten en wat ze gecombineerd kosten. Je kunt in elk geval direct met de woonverzekering vergelijken gaan beginnen.

Woonverzekering vergelijken: inboedelverzekering

Bij het vergelijken van de inboedelverzekering geef je de waarde aan van je inboedel. Je inboedel zijn de zaken die je in je woning hebt en die in feite gewoon los in de woning staan of liggen. Op basis van wat je inboedel waard is kan dan een berekening worden gemaakt voor de premie die je zult gaan moeten betalen voor deze verzekering. Je zult bijvoorbeeld in moeten vullen wat je aan inbraakpreventie hebt gedaan, wat voor type woning je hebt en of je woning huurt of dat je een koopwoning hebt. Onder andere op basis van deze gegevens zal dan je premie worden berekend en kun je dus de woonverzekering vergelijken.

Woonverzekering vergelijken: aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt je dekking bij aansprakelijkheid. Bij een per ongeluk veroorzaakte schade kun je een beroep op deze verzekering doen om de schade te dekken. Voor het vergelijken van deze verzekering dien je aan te geven hoe je gezinssituatie eruit ziet. Op basis daarvan zal dan vervolgens de hoogte van de premie worden gebaseerd. Van alle verzekeringen die je kunt afsluiten is dit zeker een van de goedkoopste. Je kunt deze website gebruiken om aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekeringen te gaan vergelijken.

Woonverzekering vergelijken: opstalverzekering

woonverzekering-vergelijkenJe opstal zijn de zaken die niet zomaar los in of aan je woning zitten. Leidingen vallen bijvoorbeeld onder de opstal. Voor het berekenen en vergelijken van de opstalverzekering zijn gegevens over je woning nodig. Zo zal je onder andere gevraagd worden aan te geven wat voor soort dakbedekking je op je woning hebt. Door de gevraagde gegevens over je woning in te vullen kan direct je premie berekend worden en kun je dus de opstalverzekering gaan vergelijken. Veelal wordt een opstalverzekering in combinatie met een inboedelverzekering afgesloten en je kunt dus direct hier de woonverzekering vergelijken.