Verzekeringen

Ziektekostenverzekering vergelijken

Het afsluiten van een ziektekostenverzekering is geen keuze, want bij 18 jaar of ouder is het namelijk zo dat je deze verzekering gewoon moet hebben en door middel van een ziektekostenverzekering vergelijken ontdek je direct de belangrijkste verschillen die er zijn. De verplichting die er voor deze verzekering geldt is enkel maar van toepassing op de basisverzekering. Of je er verder dus ook nog voor kiest om er een of meerdere aanvullende verzekeringen bij te nemen is geheel aan jou en bij een ziektekostenverzekering vergelijken kun je ook heel eenvoudig zien wat het aanbod hierin exact is per verzekeraar, zodat je weet wie er wel en niet tegemoet kunnen komen aan je wensen.

Start direct met het vergelijken van ziektekostenverzekeringen

Bij een ziektekostenverzekering vergelijken kun je ervoor kiezen de aandacht te geven aan een lage premie om op die manier dus aan een goedkope ziektekostenverzekering te komen, maar je kunt er aan de andere kant ook juist voor kiezen om met name de dekking veel aandacht te geven en in mindere mate te letten op de premie die dit met zich meebrengt. De meeste consumenten zullen echter voor een combinatie willen gaan, waarbij én de dekking voldoende is en er daarnaast ook nog sprake van een relatief goedkope premie is. Bepaal dus wat je van belang vindt en ga vervolgens de ziektekostenverzekering vergelijken van meerdere verzekeraars.

Vrije zorgkeuze bij ziektekostenverzekering vergelijken

Wanneer je je met de ziektekostenverzekering vergelijken bezig gaat houden, zul je zien dat er bij de ene verzekeraar wel van vrije zorgkeuze sprake is en bij andere partijen weer niet of in mindere mate. Om te weten of dit voor jou eventueel van belang is, is het natuurlijk wel handig om te weten wat je precies mag verwachten van een verzekeraar die werkt met vrije zorgkeuze en wat je van de verzekeraar die hier niet meer werkt mag verwachten. Op die manier kun je eenvoudig bepalen of je dit in je ziektekostenverzekering wilt hebben, want zoals je wellicht al hebt gezien zijn de ziektekostenverzekeringen met vrije zorgkeuze doorgaans iets prijziger.

Zou je kiezen voor een ziektekostenverzekering met vrije zorgkeuze, dan betekent dit dat zorg die binnen je dekking valt altijd vergoed zal worden door de verzekeraar. Hierbij maakt het dus niet uit bij welke zorgverlener je hiervoor bent geweest. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet de verleende zorg dus zoals gezegd wel binnen de dekking van de polis vallen. Een ziektekostenverzekering zonder vrije zorgkeuze of vrije zorgkeuze in beperkte mate ligt dit anders, want een volledige vergoeding voor zorg die binnen de polis valt wordt door de verzekeraar enkel gegeven als een van de bij hen aangesloten zorgverleners de zorg verleend heeft. Als hier dus sprake van is kun je je bijvoorbeeld niet in ieder ziekenhuis laten behandelen en rekenen op 100% vergoeding, ondanks dat je wel voor bepaalde zorg verzekerd bent. Enkel verleende zorg in ziekenhuizen die een overeenkomst met de verzekeraar hebben staat garant voor volledige vergoeding, mits opnieuw natuurlijk de zorg ook binnen je polis valt. Deze informatie kun je dus meenemen bij een ziektekostenverzekering vergelijken, want het is dus belangrijk het onderscheid tussen wel en geen vrije zorgkeuze te kunnen maken.

Premie berekenen en vergelijken

Alhoewel dekking voor velen toch voorop staat bij een ziektekostenverzekering en het natuurlijk ook zo dat premie bij een ziektekostenverzekering vergelijken niet onbelangrijk is. Je wilt immers niet teveel betalen als dat niet nodig is. Allereerst is het zo dat je moet weten aan welke eisen de verzekering dient te voldoen. Het heeft weinig zin om direct op premie te gaan vergelijken, want wellicht staan er tussen de goedkoopste ziektekostenverzekeringen wel verzekeraars die voor jou niet relevant zijn.

Bij een ziektekostenverzekering vergelijken is het handig om van de dekking uit te gaan. Zodra je namelijk eerst al een selectie hebt gemaakt van verzekeraars op basis van dekking en alle niet relevante verzekeringen eruit zijn gefilterd kun je makkelijk zien wie voor de juiste ziektekostenverzekering de laagste premie berekent. Je bent er op die manier dus zeker van dat je over voldoende dekking beschikt en je hebt ook nog eens een lage premie. Ga je op die manier de ziektekostenverzekering vergelijken, dan kan het eigenlijk niet mis gaan en dan kun je dus aan de beste verzekering komen.

Ziektekosten vergelijken – basisverzekering

Ga je de ziektekosten vergelijken, dan is het logisch dat je met louter de basisverzekering de meest voordelige premie zult hoeven te betalen; je hebt er immers ook de minste dekking van. Toch zul je eerst moeten bepalen of de basisverzekering ook de dekking biedt die nodig is en hiervoor dien je deze dekking dus eerst nader te bekijken. Indien alle dekking die je wenst erin zit weet je in elk geval dat je bij het kiezen van een dergelijke basisverzekering niet aanvullend hoeft te gaan verzekeren.

Let op dat de basisverzekering bij de ene verzekeraar niet per se overeen hoeft te komen met die van een ander. Denk dus niet dat na het bekijken van de basisverzekering bij een verzekeraar – en deze mocht de juiste dekking bevatten – je er zomaar vanuit kunt gaan dat een basisverzekering, ongeacht bij welke verzekeraar, wel zal volstaan. Zo bevatten bijvoorbeeld zorgverzekeringen voor studenten een heel ander basispakket dan bij andere verzekeraars het geval is. Zorg dus altijd dat bij de ziektekostenverzekering vergelijken duidelijk voor je wordt waar een verzekeraar wel en niet voor zal gaan vergoeden. Mochten er zaken ontbreken in de basisverzekering waarvoor je wel gedekt wilt zijn, dan kun je je dus verder gaan oriënteren en gaan kijken naar de aanvullende verzekeringen.

Ziektekosten vergelijken – aanvullende verzekering

Er bestaat altijd de mogelijkheid tot aanvullend verzekeren, ongeacht de keuze van verzekeraar. Echter is het wel zo dat aanvullende verzekeringen heel vaak erg verschillend zijn en dat een pakket bij verzekeraar A heel anders in elkaar kan zitten dan een aanvullend pakket bij verzekeraar B. Bekijk daarom de pakketten goed om te zien of een pakket alle benodigde zorg bevat voor jou.

Indien je je wilt verzekeren tegen tandartskosten kies je voor de tandartsverzekering. Ook dit is een aanvullende verzekering binnen de ziektekostenverzekering. In de basis ga je dus de ziektekostenverzekering vergelijken op basis van het basispakket en vervolgens ga je kijken wat je hierin nog mist. Dekking voor tandartskosten is nooit in het basispakket opgenomen, dus hiervoor is altijd een aanvullende verzekering nodig. Dit geldt ook voor een heleboel andere zaken, waaronder bijvoorbeeld fysiotherapie. Heb je een aanvullende verzekering nodig, dan is het dus zaak op zoek naar het juiste pakket te gaan welke de juiste zorg bevat. Op die manier zul je met de ziektekostenverzekering vergelijken altijd bij de juiste partij uit kunnen komen.

Kiezen voor hoger eigen risico bij ziektekostenverzekering vergelijken

Bij een ziektekostenverzekering vergelijken zie je dat je de mogelijkheid hebt tot het wijzigen van het eigen risico. Van het eigen risico afkomen, dat zal je niet gaan lukken en iedereen heeft altijd met een minimum bedrag te maken. Het wijzigen kan dan ook alleen maar in de vorm van het verhogen ervan en dit heeft dan uiteraard tot doel om ervoor te zorgen dat de kosten voor de verzekering minder hoog uit zullen pakken. Dat betekent aan de andere kant wel dat bij gemaakte ziektekosten je zelf dus uiteindelijk meer zult moeten bijdragen als het zover komt. Uiteraard ga je niet van veel ziektekosten uit op het moment dat je overweegt tot het verhogen van het eigen risico, want anders heeft dit natuurlijk geen zin, want je wilt natuurlijk dat de besparing die je maakt op je premie met de verhoging ook gehandhaafd blijft en dat je deze uiteindelijk niet alsnog kwijt bent door dit aan eigen risico te betalen. Je ziet dus dat er bij een ziektekostenverzekering vergelijken een hoop zaken interessant kunnen zijn, waardoor een goede vergelijking dus ook zeker op z’n plaats is.

You Might Also Like