Verzekeringen

Zorgverzekering kiezen

Wanneer je gaat kiezen moet je een paar zaken goed in gedachte houden. We gaan er hierbij vanuit dat je al eerdere jaren ook een zorgverzekering hebt gehad en dat is natuurlijk handig, want op basis hiervan kun je al gaan bekijken hoe je nood aan zorg in voorgaande jaren was. Als het bijvoorbeeld erg wisselvallig is geweest en het ene jaar heb je veel zorg nodig gehad en andere jaren stukken minder kun je dit risico maar beter incalculeren door op voorhand al een iets uitgebreidere zorgverzekering te gaan samenstellen dan enkel te teren op een basisverzekering. Een zorgverzekering kiezen met feiten uit het verleden is vaak makkelijker, want deze geven een zeer aardige indicatie. Misschien dat je zelfs al met zekerheid kunt zeggen dat je veel kosten voor zorg gaat maken aankomend jaar. In dat geval pas je daar natuurlijk ook je keuze voor je zorgverzekering op aan., want je wilt de best mogelijke zorgverzekering hebben.

Klik hier om zorgverzekeringen te gaan vergelijken

Eigen risico voor zorgverzekering kiezen

De meeste mensen spelen het veilig en doen niets met het eigen risico dan het gewoon te laten op het wettelijke minimum. Dat resulteert wel in een premie die hoger ligt dan dat dit het geval is bij een verhoogd eigen risico, maar met een minimum bedrag aan eigen risico weet je tenminste ook dat je niet meer dan dit bedrag zelf zult moeten inleggen. Zeker als je bijvoorbeeld medicijnen hebt of iets dergelijks wat elke keer terugkomende kosten teweeg brengt lijkt het het meest voor de hand te liggen om het eigen risico zoals het is intact te laten en daar verder niets mee te doen.

Kiezen voor zorgverzekering op basis van zorgkeuze

Veel mensen vinden het fijn over vrije zorgkeuze te beschikken bij hun zorgverzekering. Mocht dit voor jou ook een belangrijke factor zijn, dan moet je dit dus zeker meenemen in je vergelijking. De verzekeraars die wel en die niet de vrije zorgkeuze aanbieden zijn redelijk goed verdeeld, dus je hebt voor allebei dan ook ongeveer evenveel keuze.

You Might Also Like